Pokorni Zoltán, ha marad a jelenlegi oktatási reform koncepciója, tavasszal nem szavazná meg ezt a verziót.

Ezt az egyeztetési hiányosságok számlájára írta az előző Orbán-kormány oktatási minisztere. Hoffmann Rózsa és a KDNP nem egyeztetett a kormány másik frakciójával, a FIDESZ illetékes csoportjával. Markáns konfliktus születhet ebből a helyzetből.

Az oktatásügy az én olvasatomban az ún. baloldalnak megy jól és áll is jobban. Persze, mikor Magyar Bálint eltörölte volna a töriérettségit (választhatóvá téve), azért hosszú távon berágtam rá. Valamint töméntelen pénzt emésztett fel az oktatás adminisztrációja, infrastrukturális és strukturális kiadástömege, valamint, néhány tudós nagy örömére, a kutatási költségek. Amit ráköltöttek az oktatásra, az ráadásul nagyon hiányzott máshonnan (középosztály-, ill. adópolitika pl.).

Ha Pokorni liberálisabb szellemisége győzne ezen a fronton, szerintem a konzervatív és liberális, sőt szocdem oktatáspolitikák előnyeit érezhetnénk összekovácsolva.

A "hoffmanni" koncepció ezzel szemben rigorózus stílusával a konzervativizmus egyeduralmával gyakorolná hatalmát.

A bejegyzés trackback címe:

https://beggingformercy.blog.hu/api/trackback/id/tr972439196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása